Contact

Veel gestelde vragen

1. Wat bedoelen we met verse groente?

Verse groente zijn voor ons de onbewerkte groenten. In een enkel geval accepteren we vriesvers, wat betekent dat het product direct na de oogst is ingevroren voor maximaal behoud van nutriënten.

2. Is het product écht gezonder?

Bestaande producten die door Sophini ververst worden met een handvol groente, zijn ten opzichte van het bestaande product rijker aan vitamines en mineralen. Net als wanneer je thuis kookt gaan er dan wat voedingsstoffen verloren. Maar er blijven er natuurlijk nog een heleboel bewaard! We laten onze producten geregeld door een onafhankelijk laboratorium analyseren op voedingsstoffen, zodat we er zeker van zijn dat de Sophini producten nutriëntrijker zijn dan de referentieproducten zonder groenten.

3. Maken jullie gebruik van additieven?

We maken zoveel mogelijk gebruik van natuurlijk en herkenbare ingrediënten. De huidige groentepasta’s bevatten geen additieven.

4. Is de smaak en textuur vergelijkbaar met gewone pasta?

We hebben onze pasta in een onafhankelijk consumentenonderzoek laten testen door ongeveer 150 consumenten. Het merendeel geeft aan de groentepasta vergelijkbaar te vinden in textuur met gewone pasta, of zelfs positiever door de zachtere en iets zoetere afbeet. Tevens geeft een zeer groot gedeelte aan het zelfs vergelijkbaar te vinden met verse pasta uit het koelschap.

5. Kan de verpakking bij het oud papier?

Wij gebruiken alleen verpakkingen die bestaan uit één type materiaal. De kartonnen verpakkingsvorm kan dan ook bij het oud papier.

6. Waarom zijn niet alle groente biologisch?

Wij vinden het belangrijk dat alle groenten een plek krijgen, zonder dat er iets wordt weggegooid. Biologisch of niet-biologisch. Wel vinden we het belangrijk dat de pesticide-levels afdoende beheerst worden binnen het afgesproken landbouwbeleid. Daarom controleren we alle groenten voorafgaand op aanwezig pesticide en dat de levels niet hiermee in strijd zijn. Omdat we geloven in een duurzamer landbouwbeleid, spreken we graag ambities af met onze telers hierover, en hebben we zelf ook een biologische pastalijn.

Contact

Adres

Korte Eeweg 2F-G

4424 NA Wemeldinge

Provincie Zeeland

Contact

info@sophini.com

+31 (0)6 46 00 59 70

Sophini groentepasta wordt ambachtelijk gemaakt in Zeeland

een merk van

Privacy Policy & Cookies | Disclaimer | Copyright © 2024 Sophini | ZienWebdesign