Over Sophini

INTRODUCTIONS

Missie en waarden

Sophini… eat Veggies easily!

Sophini staat voor voedingsmiddelen die ververst zijn met verse groente (of fruit). Het originele product blijft de held. Zodat je het kunt blijven eten zoals je dat gewend bent, nu mét de gezonde voordelen van verse groente (of fruit). Uiteraard komen de verse groenten (of fruit) uit een duurzame keten, waar het kan lokaal en/of uit reststromen.

De voedingswaarden blijven behouden door onze milde bewerking en de ingrediëntenlijst is begrijpelijk en eenvoudig. Zonder fratsen. Het liefst snel te bereiden en met de kleuren van de natuur op je bord. Dat is mét hoge mondhoeken aan tafel.


Jij kunt lekker eten én een extra dosis gezonde nutriënten binnenkrijgen. Dat is goed voor jou en goed voor de boer.

Sophini is een merk van Sophyn Greens. Met onze passie voor de landbouw en het gedachtegoed dat voldoende groente en fruit consumeren gemakkelijk en lekker moet zijn, zijn we gedreven om méér voedingsmiddelen met het goede van groente en fruit te ontwikkelen. We zeggen dagelijks, er kan nog zoveel méér met groente en fruit.

Ons productieproces

Natuurlijke ingrediënten en een eenvoudig degelijk proces – dat is Sophini

Bij Sophini geloven we in schaalbaarheid van productie, maar herkennen ook dat een té grote schaal minder veerkracht geeft. Wij geloven dat het belangrijk is om wendbaar te blijven, om ons zo aan te blijven passen aan natuurlijke variatie van onze grondstoffen.

De selectie van de ingrediënten voor de pasta is voor ons de start in het productieproces. We vinden het heel belangrijk dat we de groenten uit de duurzame keten betrekken (lokaal, reststromen), en dus ook dat deze geteeld zijn met zo weinig mogelijk onnatuurlijke middelen. Daarom controleren we deze zorgvuldig bij aanvang op onder andere pesticiden. We investeren in onze relatie met telers, zodat we goed begrijpen hoe onze groenten behandeld zijn. Ditzelfde geldt uiteraard voor de meel of het bloem; ook hier zijn we kritisch. Tenslotte zijn het deze ingrediënten die onze pasta zo lekker en bijzonder maken!


Onze hoofdingrediënten:

Verse groente: we wassen, schillen en snijden de onbewerkte groente. Vervolgens wordt dit in water verhit om te kunnen pureren. Hierdoor gaan er natuurlijk wel wat voedingsstoffen verloren. Dit gebeurt thuis ook wanneer je de groente warm maakt – en dat is bij ons niet anders. Gelukkig blijven er nog een heleboel bewaard.

Meel / bloem: Sophini werkt met verschillende basissen passend bij de groente en passend bij de uitstraling. Zo werken we met echte durum – dit is hard graan met relatief veel eiwitten – waar hoogwaardige pasta’s mee gemaakt worden. Maar ook gebruiken we tarwebloem, volkoren spelt (vezel) of mais (glutenvrij), maar ook zelfs peulvruchtenmeel.

De groentepuree en de meel worden gemixt en door de extruder geperst. De keuze van de mal bepaalt de keuze van de vorm. Dit kan macaroni, fusilli, penne of andere vormen zijn.

Hierna wordt de pasta gedroogd en verpakt. Voor behoud van kleur kiezen we voor een gesloten verpakking, met minimale hoeveelheid aan venster. We kiezen voor verpakkingen bestaande uit één type materiaal, zodat deze gerecycled kan worden.


De pasta vindt zijn weg naar de diverse klanten.


Na een korte bereidingstijd is de pasta op jouw bord klaar om opgegeten te worden! Eet smakelijk!


Contact

Adres

Korte Eeweg 2F-G

4424 NA Wemeldinge

Provincie Zeeland

Contact

info@sophini.com

+31 (0)6 46 00 59 70

Sophini groentepasta wordt ambachtelijk gemaakt in Zeeland

een merk van

Privacy Policy & Cookies | Disclaimer | Copyright © 2024 Sophini | ZienWebdesign